در تولید هر محصول زراعی بیش از ۴۰ عامل دخیل هستند. تغییر در هر یک از این عوامل از حد مطلوب، می تواند عملکرد کمی و کیفی مزرعه یا باغ شما رو تحت تاثیر قرار دهد و باعث کاهش یا افزایش عملکرد از نقطه مطلوب گردد. امروزه هزینه های تولید محصولات کشاورزی بسیار بالاست، لذا برای افزایش بهره وری و بازدهی مطلوب در کشت و کارهای زراعی و باغی باید حواسمان به این موارد باشد و بر پایه دانش فنی و تجربیات، حد مطلوب نیازهای رشدی و اکولوژیکی گیاه مورد هدف را فراهم گردد. تفاوت هایی که امروز در عملکرد های مزارع زعفران شاهدیم بی شک فراهم نبودن عوامل رشدی است که یا براثر شرایط اقلیمی این چندسال اخیر بوجود آمده است و یا با ناآگاهی و عدم رعایت مسائل فنی مربوطه و نبود دانش کافی بویژه در شرایط تغییرات اقلیمی این چند سال اخیر تشدید شده است. اگر میخواهیم عملکردهای کمی و کیفی مزارع و باغات ما به حد مطلوب برسد و یا حتی به منطقه عملکرد پتانسیل(نبود محدویت های رشدی و اکولوژیکی) نزدیک گردد، چاره ای جز تامین حد بهینه نیازهای رشدی گیاه مورد کشت و کار، بر مبنای دانش فنی نداریم. شرایط خاک و آب و هوا بیشترین و مهمترین تاثیر را روی محصول دارد به عنوان مثال توپوگرافی ، زهکشی ،حاصلخیزی و نوع و جنس خاک و همچنین رطوبت نسبی ،حرارت و مقدار اکسیژن و … تاثیرات چشمگیری در این راستا دارند