پرش لینک ها
ریشه

ریشه زعفران چیست

آشنایی با ریشه زعفران

ریشه زعفران، که به خامه زعفران نیز معروف است، قسمت انتهایی کلاله زعفران می‌باشد. این بخش سفید و مایل به زرد در انتهای کلاله قرار دارد و در واقع قسمت اصلی زعفران است که در زیر خاک قرار می‌گیرد. گل زعفران دارای شش گلبرگ بنفش و سه پرچم زرد رنگ است. با جدا کردن گلبرگ‌ها، سه شاخه سرخ رنگ که به قسمت سفید یا خامه متصل هستند، دیده می‌شود. زمانی که کلاله زعفران به قسمت سفید یا خامه متصل باشد و به صورت دسته‌ای روی هم چیده شود، به آن زعفران دخترپیچ یا دسته گفته می‌شود. اگر کلاله‌های سرخ به صورت جداگانه مرتب شوند، زعفران اصلی و مرغوب است.

هشدار درباره تقلب در فروش ریشه زعفران

برخی دلالان ممکن است ریشه زعفران را رنگ کرده و به عنوان کلاله بفروشند. این نوع زعفران رنگ‌دهی مناسبی نداشته، کیفیت مطلوبی ندارد و حتی ممکن است برای سلامتی مضر باشد.

خواص ریشه زعفران

ریشه زعفران، مشابه کلاله، شامل ویتامین‌های B1، B2، B6 و C و عناصر معدنی نظیر آهن، منگنز و کلسیم است، هرچند که این مواد در ریشه به مقدار کمتری وجود دارند. برخلاف کلاله، ریشه زعفران کروسین کمتری دارد و به همین دلیل رنگ‌دهی آن کمتر است؛ زیرا کروسین عامل اصلی رنگ‌دهی زعفران است. با این حال، ریشه زعفران همچنان خواص مفیدی دارد و می‌تواند در درمان اختلالات خلقی مانند افسردگی، افزایش نشاط، از بین بردن بوی بد دهان، شادابی پوست، تقویت قوای جنسی و بهبود عملکرد قلب و کبد مفید باشد. همچنین، ریشه زعفران می‌تواند به عنوان مقوی معده و مثانه مورد استفاده قرار گیرد.

کاربردهای ریشه زعفران

ریشه زعفران به دلیل خواص درمانی‌اش، هرچند به مقدار کمتر، می‌تواند در مواقعی که رنگ‌دهی زعفران مهم نیست و تنها خواص درمانی مدنظر است، استفاده شود. استفاده از ریشه زعفران در این موارد می‌تواند صرفه‌جویی اقتصادی نیز داشته باشد، زیرا قیمت آن نسبت به زعفران نگین کمتر است. در تهیه غذاهایی که تنها طعم و عطر زعفران مهم است، مانند ته‌دیگ، شیرینی، سوپ، خورشت، شربت و دمنوش‌هایی که مواد رنگی دیگری دارند، می‌توان از ریشه زعفران استفاده کرد. علاوه بر کاربردهای درمانی، ریشه زعفران در صنایع مختلف از جمله داروسازی، شکلات‌سازی و آرایشی و بهداشتی نیز استفاده می‌شود.

پیام بگذارید

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.